Henry Bronett
demokrati,  Politik,  Sverige

Skarpt Läge

Lyssnade på presskonferensen nyss, med vår Statsminister. Den kändes obehaglig. Gav känslan av en regering som inte riktigt var vuxen kostymen. Det doftade faktiskt något av panik.

I vårt allvarliga läge med Rysslands anfallskrig i Ukraina, önskade man sig att vår statsminister inte gick ut och beklagade sig för svenska folket i en konferens, utan istället gjorde sitt arbete. Det som ju bland anat innefattar, vilket Statsminister själv så lämpligt beskrev ungefär som att: försvara vårt land, dess lagar, yttrandefriheten och snarast möjligt därför ordna ett Nato-medlemskap.

Fast det lät nästan som om han gjorde just det, gick ut och beklagade sig menar jag.
”Man kan inte gråta sig till en succé”,
sade min farmor. Att Statsministerns uppgift inte är lätt, har jag verkligen stor respekt för. Särkilt att söka komma överens med en sådan skicklig despot som Erdogan. Dock svårt att förstå som sagt vad budskapet egentligen var i denna konferens? Till vem riktade man sig; Till Svenska folket?

”Vi ska självklart försvara yttrandefriheten i vårt land, fast vill ni vara så vänliga att inte använda den så förbannat just nu?”

Turkiet har fått stor makt över Sverige med Ryssen som hänsynslöst mördar i Ukraina och säkert har vidare planer för östersjöområdet. Förhoppningsvis är Statsministern vuxen uppgiften.
Jag önskar honom verkligen allt gott i det. För allas vår skull.

Tack för ordet.


© H. Bronett 2023

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *