Sex gånger Stockholm

Vill du beställa någon av mina konstfoton, skicka ett mail med namn, adress och vilket foto det gäller till info@bronett.se.

1. Östermalmstorgs tunnelbanestation,
invigdes 1965. Tunnelbanan är förresten väl värd ett besök. Siri Derkert har smyckat den. Fotot är från uppgången Sibyllegatan

2. Rullskridskor i parken
Ibland är mindre viktigt vad något är mer än form ljus och linjer. Kvinnan i Tessinparken som övar sig på rullskridskor, som fångade min uppmärksamhet, är ett bra exempel.

3. De Bysantinska hästarna,
lär vara från 300 f.v.t och står i Markuskyrkan i Venedig. Sedan 1989 står två kopior i var sin ände av Blasieholmstorg i Stockholm. Under en ombyggnad 2019, glömde nog de flesta bort de fantastiskt vackra hästarna och behandlade dem mer som avställningsplats. Bygghjälmar, kaffetermosar, sand och bråte på och kring pjäserna, gav en humoristisk dimension.

4. Hötorgsskrapa
“Är de fem? Jag var säker på att de bara var fyra!”
Utbrast damen som faktiskt hade kontor i ett av de fem 18 våningshusen. Så ofta vi går förbi jättarna vid Hötorget utan att tänka på hur många de är och hur de faktiskt ser ut. ”Man ger en dam fem rosor, inte fyra”. Sade David Helldén som lade stadsplanen för det som idag är Stockholms absoluta city.

5. Karl XIV Johan
Skapad av Bengt Erland Fogelberg, flyttad från slussen till Slottsbacken. Jean Baptiste Bernadotte, furste av Ponte Corvo, marskalk av Frankrike, valdes till svensk tronföljare 1810 och regerade som Karl XIV Johan över Sverige och Norge 1818-44. Statyn avtäcktes högtidligen på 40-årsdagen av unionen med Norge som skapats av just Karl Johan.

6. Kungliga Vaktparaden.
Fångar dem på väg mot slottet vid Kungsträdgården. Var i ögonblicket övertygad om att ifall jag hade ramlat då jag tog fotot, hade hela paraden med Tamburmajoren i spetsen, marscherat över mig utan att förlora en enda takt!

Tryck: fine-art akvarellpapper. Storlek 14 x 14 cm. Pris: 1.800 kr. Klicka på bilden för mer information. Samtliga priser + porto.

Klicka på bilden för mer information.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress