Berättelser,  Föräldrar,  Livet,  Relationer

Concept Artist.

Nathanael är i Kanada nu (ja och våra barn som blir vuxna, flyttar hemifrån, kan vi tala om en annan gång). Han bor hos sin mamma ett tag, arbetar på sin “portfolio” och ja, så klättrar han. Han älskar att teckna och att klättra. Alltid gjort. Nu arbetar han på en samling (alltså sin “portfolio”), skisser som han vill visa dem han vill arbeta åt och med i branschen. Visa att han finns, kan man säga.


’Concept Artist’, heter yrket, det han nu är och alltid velat bli sedan mycket tidigt. Det tog ett långt tag för mig att förstå vad arbetet innebär. En del av det han gör, är att skapa miljöer, figurer till filmer och dataspel. Att levandegöra idéer och koncept. Så kan jag i alla fall förklara det för mig själv.


Fast då jag säger så, ler han och jag förstår att jag är något antik. Ni förstår fäder blir det inför sina barn förr eller senare. Nathanael tycker det är lite lustigt att jag förenklar det komplicerade i det han strävar efter. Film och dataspel är trots allt en sådan liten, liten del av vad han arbetar med, vill arbeta med.


En sammanfattning på nätet (googlade), låter mig förstå följande om hans yrkesval:

”Konceptkonstnärer utvecklar de första visuella koncepten (karaktärer, rekvisita, fordon, miljöer) från ett manus eller kreativ sammanfattning. De sätter tonen och stilen i arbetet och ger liv åt en idé. Konceptkonst används som referenspunkt genom hela projektets utveckling.”

Och eftersom det nu är min son och jag är så offantligt stolt över honom och ser hans engagemang, ja faktiska passion för sitt arbete, vill jag inte underlåta att visa en av hans skisser, arbeten här.


Ja och med hans tillstånd såklart.

Arbete: Edo Farmhouse Interior

av: Nathanael Bronett 2023.

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *