Uncategorized

Val, inte däggdjur eller fisk.

Snart val
Inte däggdjuret som ofta sammanblandas med fisken, utan val som i att välja ledarskap och riktning för landet.

Mer ärlighet i politiken och kurage
vore en lisa. Ledare som sa vad de verkligen tror på oavsett om opportunt eller ej. Det skulle inte skada med sådan frankhet. Och gärna mindre löften inför valet, tydligare visioner om varthän partier önskar med vårt land vore också önskvärt. Vi behöver sanningssägare som vill något uppbyggligt, som vill mer än att peka på vad som är illa. I längden skapar misstänkliggörandet av andra, endast rädsla, ilska och sprider destruktivitet.

Mitt val blir därför inte efter ditten eller datten löften.
Valfläsk är vi allt fler som allt mindre ger någon tilltro. Intresset ligger snarare i vad slags land vi får leva i efter valet. Därför väljer jag alla som inte ser etnicitet, härkomst, kultur, kön eller som vissa ännu uttrycker sig: ”ras” som viktig. Så väldigt haltande livet blir med ett sådant futtigt perspektiv. Som vore det ens viktigt, överordnat människans frihet, ansvar och rätt. Jag väljer dem som vill upprätthålla och efterhålla rikets lagar. De som står vid vår författning och allas rätt att äta sig mätta. De som anser att munnen får tala fritt av vad hjärtat är fullt och besvärar sig om att lära våra barn läsa, skriva räkna och gärna tänka rakt.

Dem ger jag min röst.
Sådana är mina däggdjur, en utmärkt flock att fortsätta bygget med vår hoppfulla nation. Snart avgörs det, hur det blir i vårt land framgent. Vad vi vaknar upp till efter valet, är upp till oss alla. Än så länge. Låt det fortsätta så.

Henry Bronett

[wpforms id=”101″ title=”false” description=”false”]

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *