Uncategorized

Vad är meningen?

”Ska det här verkligen
vara meningen med ett liv,
ska det vara så här?”

Sade kvinnorösten bakom mig på kafét. Rösten var så uppgiven att jag blev nyfiken och vände mig om. Där satt hon, en dam i beige lodenrock och talade med någon i mobil. Ni vet som vi gör nu, rakt ut i luften och utan att tänka på ifall någon annan råkar lyssna på det privata samtalet eller ej? Och jag fortsatte väl med mitt kaffe, föll i tankar. Ja, vad är meningen med ett liv? Det finns nog inte ett klokt svar på en sådan fråga. Och ibland kanske man måste slåss lite extra för att inte förlora sig i det som rör guds existens eller ej, en mening med ett liv om alls, ja så tänkte jag och gick ut i kvällen. Säkert finns tusentals olika svar och alla lika eller olika sanna. Kanske spelar ingen av dem egentligen någon roll alls, fast kanske har alla en sammantagen betydelse?

Kärnfrågan för en människa, tänker jag ändå måste handla om vad vi verkligen förmår, vad vi verkligen vill och vad vi mäktar att ge. Vi behöver respektera egna gränser, fast ibland kanske förmå oss en extra ansträngning, utöver vad vi tror oss egentligen klara av? Ja och så ibland skulle vi kanske sluta upp att ge, långt innan vi känner att det är nog? Men det allra svåraste är kanske att ge utan förväntningar på att få något igen. Konsten är att förstå och lita till sig själv, sitt omdöme och sitt hjärta i det.

Och en sak vet jag, de gladaste överraskningarna kommer oftast då vi får något av andra, något som berör hjärtat och något så enkelt som ett leende, från eller till någon, kan vara fullt tillräckligt.

Och meningen meningen med allt det?
Tja den ger sig väl efterhand… eller inte.

henry bronett ©2020

One Comment

  • Per Hansson

    Dessa känslor känner jag varje dag och blir mer och mer orolig för vad som kommer att hända med detta land Sverige. Detta händer i det vardagliga på jobbet, om man beställer (köper något) via telefon eller nätet, nästan omöjligt att få hjälp om något är fel eller sönder, sjukvård, skola, etc. Vem tar ansvar? Ingen! Vad händer? Inget! PH

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *