Ta i med hårdhandskarna!

Publicerat

Demokratins förmåga.
Och då tillräckligt många tappat tron på demokratins förmåga, dess företrädares intentioner att verkligen vilja, kunna driva något åt det bättre, blir det lätt att vi hellre förstör, eller åtminstone vill att någon tar i med hårdhandskarna!

Barn gör så.
Barn river hellre klossarna till det påbörjade slottet i ren frustration, eftersom det ändå aldrig blir som de var tänkt.

Det ska inte vara på det här sättet.
Förstår, vi har hört för många politiker, för många gånger säga:
“Så här ska det inte vara” Fast det ju precis är så och förblir så ändå.
Vi kan det där nu, och vi är trötta på att höra det igen och igen. Och eftersom slottet aldrig blir som det var tänkt, utlovat, ja då kan vi lika gärna riva det. Låt det gå åt helvete eller i alla fall ta i med hårdhandskarna mot de andra (vilka de nu råkar vara), vars fel det är.

Språket tyder på det.
Program i tv som ska informera fast istället mest upprör, tyder på det. Språket på nätet, i många grupper på FB visar tydligt att man vill förstöra eller i alla fall ha någon som tar i med hårdhandskarna. För det är redan åt helvete och då kan det väl få gå riktigt käpprätt dit eller ja åtminstone att någon tar i med hårdhandskarna!

Minns vi inte, eller bryr vi oss inte?
Tänker på hur få det verkar vara som minns eller bryr sig om hur det blev, hur det blir när det går riktigt åt helvete, då någon tar i med hårdhandskarna. Har vi glömt hur livet blir för dem som överlevt ett riktigt helvete som andra världskriget, Vietnamkriget, det forna Jugoslavien, Afghanistan, Syrien för att nämna bara några. Så blir det när det går åt helvete och när det tas i med hårdhandskar mot andra (vilka de nu för tillfället än må vara).

Det var ett bra tag sedan det gick åt helvete i Sverige. Kanske är det dags?

Läste du så här långt?
I så fall ber jag dig å det allvarligaste om en sekunds eftertanke.
Tänk om du är en av dem som tröttnat på alla löften och tänker att det lika gärna kan gå åt helvete eller åtminstone, fram med någon som tar i med hårdhandskarna. Fundera allvarligt vad du vill röstar fram, vad du vill sätta i rullning, vad du vill vänja dig vid. Vilket Sverige ska det bli? Fundera på det innan det går åt helvete, om det inte redan är försent?

Nå, det är ju upp till dig och mig. Ännu.

Henry Bronett

[wpforms id=”101″ title=”false” description=”false”]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *