skateboard går som tåget?
Uncategorized

SJ är bäst utan väder

SJ låter meddela via Sveriges Radio; Det råder och blir framgent stora förseningar, inställningar och problem på sträckorna framför allt nu mellan Malmö, Göteborg och Stockholm.

Anledningen förstår vi lyssnare är vädret. Det är varmt om sommaren och därför reagerar stålet, vet SJs talesman att berätta. Han har säkert generellt metallurgiska kunskaper och specifikt stålrälsslika sådana, så han borde ju veta.

Dessutom kan svårigheterna fortsätta om vädret slår om. Det är ju en egenskap väder har, att det just slår om. Inte lika nyckfullt som SJ-växlar kanske men ändå (förlåt kunde inte låta bli). Alltså; Så länge SJs tåg och räls blir utsatta för väder vilket som helst, blir det inställningar och förseningar när som helst.

Mitt förslag är således att i framtiden inte utsätta SJ för en massa väder utan låta tågen avgå bara om det inte är något väder alls. Ett alternativ vore att låta räls och tågen som härpå rulla, passera inomhus. Det låter sig lätt göras genom att förlänga stationerna så det täcker hela landet. Så undviks väder och tåg kan gå i tid som förr, då man inte visste att det fanns något väder att tala om… i alla fall inte på det viset.

Henry Bronett ©2022

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *