Uncategorized

Kör det i botten!

Trivs i det svala vårvädret. Skrivandet gör sig lättare i ljusa tider och med en skön fleecetröja. Ett visst lugn har för tillfället infunnit sig. Känner mig i närheten av något jag misstänker kan förklaras med ordet: ’nöjd’. Fast det kommer inte att hålla länge. Ett uttryck med tre ord; ’myror i brallorna’, blir snart aktuellt igen.

Det är så med det jag skriver nu. Oron driver på och vill ha mig hoppa rakt ut över stupet. Och visst, vad vore väl meningen annars? Att berätta något i lagom form skulle bli trist, banalt. Usch och fy!

”Kör det i botten Henry!”

som en god vän sade till mig. Dag var en riktig göteborgare, hans farsa fiskhandlare i Annedal. ’Kör det i botten!’ hör jag hans härliga göteborgska mana mig! Och visst hade hade han rätt. Så klart! Berättandet handlar om att ta det hela vägen till, eller i alla fall mot sin absoluta punkt. Den som inte finns. Inget slut existerar om frågan, det som söks är ett rent allvar. För det tar aldrig slut och det är som det ska. The End kommer aldrig. Om än illusionen av ’nöjdhet’ ibland infinner sig, är det bara att vara i stormens öga, där allt är frid och stiltje om än bara för en kort stund. Inget tar slut, inget varar för evigt, allt pågår ständigt mot slut.

Henry Bronett ©2019

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *