NYHET,  Pressmeddelanden,  Uncategorized

Fotopoesi utställning och utgåvor

I samband med min utställning på Bajit i Stockholm från den 19e oktober utkommer diktsviten:
”Veckan Har Åtta Dagar” samt mina tre tidigare fotopoesiverk som nyutgåvor (Chap förlag).

”Veckan har åtta Dagar”
Åtta svartvita texter till åtta svartvita fotografier. Fristående texter och fotografier tillkomna under pandemin som handlar om vänskap, kärlek och om våra liv: de sköra, flyktiga och oskattbara!

”Reflektioner om efter Kärlek”
Reflektioner om efter kärlek är en serie om sex bilder och lika många texter som blev till efter en relation på gott och ont. Det finns stunder då det vi varit med om blir för svårt, kaotiskt och komplext för att dela. Först måste jag hålla det för mig själv, tills chocken lagt sig och orden kunde växa fram, göra det hela gripbart.

”Falling Petals” Poems in English (dikter på engelska).
A collection of images linked to poetry. Dealing with question of underlying meaning amidst life ́s decaying beauty, a craving for truth wether hidden or plain, written with a wistful touch.”

1 sekund bara”
Är en fristående fortsättning på de två tidigare fotopoesi-verken. Dikterna växte fram parallellt med fotografier, kontemplationer kring fotografierna. Vikten av att stanna upp en sekund blev uppenbar, att se vad som faktiskt finns, pågår båd kring och i oss. Samtliga fotografier är tagna med en slutartid av en sekund.

Ovan verk alla skrivna i genren: FOTOPOPESI.
En i Sverige relativt okänt konstform där foto och poesi vill samverka som en enhet.

OBS! Böckerna och original-fotografier kommer att finnas till försäljning både i samband med utställningen och här på hemsidan.

(Fotografiet är från utställningen och diktsviten: ”1 sekund bara” och visades första gången på Galleri Mats Bergman, Sturegatan i Stockholm).

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *