Uncategorized

Dumhet är ondska är dumhet…

För en tid sedan lovade jag mig själv att inte kommentera eller på annat vis lägga mig i det politiska, ideologiska tillståndet i vår demokrati och världen. Jag beslöt också avstå från att skriva fler debattartiklar. Helt enkelt ville jag inte bidra till den allt mer ökande irritationen. Den finns det tillräckligt av ändå just nu.

Men igår föll jag till föga och skrev ett ganska ofarligt inlägg om politik på riksplan. De flesta kommentarer i den efterföljande tråden var också högst anständiga. Men där var undantag. Vissa personer kunde inte låta bli att vädra sina unkna, konspiratoriska åsikter. Tänk så ogenerat de pissade sitt hat och sin bitterhet kring sig. För bara några år sedan hade man ansett det genant att människor kunde uppföra sig så i det publika, nu verkade vi näst intill oberörda.

Dumhet finns tänker jag och skulle likställas oftare med ondska.
Plötsligt i tråden påstods om Rotschilds och Soros och insinuerades om den judiska världsordningen och sammansvärjningen. Som att behöva lyssna till analfabeter som hävdar att de bättre än du vet hur man stavar och läser. Det är så man baxnar!

Till er som glatt plockar upp det färdigtuggade som andra spottat ut, som var sanningen en hög skit på gatan att smörja in sig med – ni bräker som får! Samtal med er intresserar mig inte. Eftersom ni inte frågar utan påstår er äga sanningen (den där högen med skit från gatan), finns inget att tala om. Så är dumhet bara dumt och i vilket fall är den besläktad med ondska. Den ni bidrar till att sprida.

Henry Bronett ©2019

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *