Sverige

En skam för vårt land.

Vi behöver inte billiga opportunister som ledare, som saknar vett att rodna ens då de delar ut flygblad vid gränsen mellan Turkiet och Grekland med texten: “Sverige är fullt”. Sällsynt, smaklöst. Skam att en svensk medborgare så ogenerat slår mynt av av andras olycka och dessutom skriver under med: “Svenska folket och Sverige Demokraterna”.

Ni representerar inte vårt land. Ni är inte svenska medborgares demokratiskt, fritt valda representanter, utsedda att föra vår, det svenska folkets talan.

Svårt att förstå hur man överväger att rösta fram ett sådan parti. För oavsett hur det står till i Sverige, är vägen aldrig att följa dem som visar oss rännstenen och kallar den för ett bra vägval.
Fy!

Henry Bronett ©2020

137 Comments

 • Peter Rönnholm

  SD borde skämmas. Även så delar av Svenska folket som röstar på detta parti. Titta bara på historien genom tiderna! Vi behöver inte titta längre bort än till Tyskland på 30 talet! Är det där vi vill hamna igen?

 • Anders Åhlfeldt

  Håller med Bronett till 100%. Och alla andra insändare som kritiserar eller fördömer Åkesson. Hur en människa kan få för sig att uppträda på den internationella scenen på detta synnerligen omogna och totalkorkade sätt är en gåta. Låt oss hoppas på ett ras för SD vid nästa opinionsundersökning.

 • Britt

  Helt makabert hur en människa kan göra på detta vis. att våga ta sig friheten och bestämma över hela folkets huvuden.Svårt hitta ord. Tack Bronett för ditt föredömliga agerande! Sverige behöver just nu fler som Du och inget annat!🌹🙏

 • Bo Gustafsson

  Bra skrivet Bronett. Länder som inte tar ansvar, som Ungern och Polen, tvingar andra EU-länder att ta ett större ansvar för flyktingmottagandet. Detta försätter Sverige i den situation som Åkesson hävdar att han är så upprörd över,

 • Eric Rosenlund

  En sida för de naiva ser jag. För oss som ser vardagen i Sverige är detta ett agerande av en patriot. Som vissa sossar sagt tänk om vi hade någon vid gränsen så vi ser hur det ser ut. Skall vi släppa in IS marodörerna i Sverige eller stoppa dessa där vi kan?

 • Tommy Kristensen

  Dessa problem med främlingsfientlighet har våra övriga partier skapat då våra egna medborgare ej får bostäder, (strukturella bostadslösa barnfamiljer) svårt att få akuttid hos vårdcentraler och sjukvård. Nedmonterad äldrevård samt att spara pengar hos kommuner på barnomsorgen.
  Var hamnar våra skattepengar?
  Man blir bara förbannad då man ser hur politiker och direktörer inom kommunerna skor sig på våra skattepengar. Även om man har fått sparken för oegentligheter och dyligt så ska man få gå med en fallskärm!
  Har ej sympatier för detta parti men förstår varför de vinner framgång.
  De övriga partierna står allt för långt ifrån verkligheten. De har för mycket ”ja sägare” som ej lyssnar av folket på på golvet.

 • Anders Fors

  Tack Henry Bronett !
  Till de anständiga riksdagsmän/kvinnor som läser detta har jag en uppmaning.
  Dela min och mångas vrede genom att
  vid nästa tillfälle som Jimmy Åkeson visar sig i kammaren resa er upp och bua ut honom. Han har inte i en riksdag att göra.

 • Kjell Norén

  Det är dags att VI ALLA som inte tycker som SD, engagerar oss politiskt eller på annat sätt så, att dessa avarter av allt som Sverige står för, aldrig någonsin får leda / förleda oss nu eller i framtiden.

 • Heikki Kivimäki

  Återstår att se vad det blir av svenskarna och Sverige i framtiden en sak som är då säker man är otrygg idag i Sverige och sådan otrygghet har inte funnit tidigare under min livstid

 • Jonas Bredford

  Bäste herr Åkesson! Jag är precis hemkommen från Bangladesh. Ett land som på 1/3 av Sveriges yta huserar 163 miljoner människor, varav 90% är muslimer. 60% av befolkningen lever på mindre än 1$ om dagen, en stor del kan de facto betraktas som slavar, i fabriker ägda av västerländska kapitalister, som gör storkovan med hjälp av billig arbetskraft. Och i vårt rika västerland hittar vi dom nöjda kunderna som kan köpa billiga varor, utan att bry sig ett skit om orsaken till detta. Om Sverige hade varit lika tätbefolkat som Bangladesh skulle vi haft 490 miljoner invånare. Och ert budskap till flyktingar är: kom inte hit, Sverige är fullt! Jovisst, Sverige är fullt av egoister som röstar på ert erbarmliga parti. Jag uppmanar Sametinget att kräva utvisning av er och era väljare, som via germanska folkvandringar invaderat, stulit och förstört deras land!

 • Bengt

  Ja jag fattar inte heller hur folk kan rösta på en dylik individ och hans “parti”, göra sig till talesman för svenska folket????

 • Carl Magnus halen

  Äntligen har SD visat sin strategi för att med den tro sig få makt i den riktiga demokratin Sverige. Av detta högmod, precis som i Tysklands 1935 försöka lura i folket att detta är den enda vägen ur vår ”misär” vilket inte kan mäta sig mot den misär Tyskland hade under den tiden och som är ren lögn. Man försöker att återskapa något som inte finns i Sverige! Nu måste väl folk se hur denna tid av vision bara är en del av all förljugenhet man byggt sin ideologi på och som är tagen ur Tysklands historia. Jag ser att med detta har SD samma väg att gå som f.d. Ny Demokrati fick gå. En dagslända, en utopi utan skådat slag. Ny Demokrati var ändå i jämnförelse ett seriösare parti. Jag har stor tillförsikt för folkets sunda förnuft och kärlek till våra medmänniskor i nöd. Gud Finns.

  • Torleif

   Tycker du ska läsa sossarnas historia från före och under andra världskriget innan du dömer.
   Jag är ej SD anhängare men det ska vara rättvisst.

 • Magnus

  Detta var droppen! Jag blev så heligt förbannad… vilket var BRA! Vi måste visa färg och stå emot. Tack!

 • Bengt Een

  För människor med förmåga till empati, solidaritet och visioner, är det svårt att se hur företrädare för ett parti som SD överhuvud taket tänker!?

 • Hans Müller

  Tack bästa Henry Bronett. Dina ord är så väl valda! Jag lämnade Sverige för jag stod inte ut med den bruna tendens som sköljde och sköljer över Sverige idag. Tre år sedan jag lämnade mitt “kära” hemland men funnit ett nytt. Ett land som accepterar mig som pensionär och kulturarbetare. (Musiker/Skådespelare)

 • Karl-Eric Skoging

  Hur barnsligt dum får vara? Det har väl slagit litet snett uppe i huvudet på Jimmy. Det vore bättre om det fanns några spärrar. Kan man någonsin lita på en sådan människa. Åka utomlands och ljuga. Fy!

 • Helena Holm

  Tack! Det ger hopp att läsa dina kloka ord! Vi är inte ensamma i kampen för en mänsklig värdegrund!

 • Gunila Rosén

  Totalt omdömeslöst beteende. Bra han skickas ut – vilket förstås används mot “avsändaren”, redan. Jag har på nära håll sett SD komma till och deras partiprogram har säkert friserats sedan jag läste det som antogs vid deras årsmöte 23-24 mars 1996. Det är TRAGISKT att många inte tycks ha tagit reda på vad de står för. Tyvärr håller ju historien på att upprepas runtom i världen. Det känns mycket oroväckande.

 • Ulla Kristiansson

  Du skrev precis vad jag känner. Tack! Är så besviken på många i vårat land som röstar på SD. DET SKULLE BLI HELT GALET OM DE KOM TILL MAKTEN, ATT INTE DE SOM RÖSTAR PÅ SD FÖRSTÅR DET. 😱🤔

 • Elisabet

  Precis så 👍🏻
  Så patetiskt gjort mot människor redan i kris 🤮
  Och hur kan han gå i god för svenska folket?
  Inte mig och min åsikt iallafall……
  Också så svårt att förstå att man röstar på denna politik? Blir mörkrädd 😱

 • Monika Haukirauma

  Det är skandal, jag hoppas all vår upprördhet ska svida illa i hans skinn.
  Han måste ställas till svars för sin plumpa hjärtlöshet samt att han dessutom självutnämnt sig till talesperson för ”svenska folket” som en annan diktator.

 • Siv Svensson

  Han representerar inte mig😡😡😡. Nu greps han av Turkisk polis, synd att han inte fick svettas lite i turkiskt häkte. Kanske skulle vi stänga gränsen när han kommer, det är ju fullt.

 • Mikael Ramel

  Synnerligen välkommet inlägg av Bronett! Hur kan SD ens våga heta SverigeDEMOKRATERNA…. Dags att byta
  namn NU!!!

 • Jan Lundgren

  Ju fler ”kända” människor som delar i inlägg som detta, desto större kraft. ( https://www.bronett.se) Vi vet att kändisskap skapa medial kraft. Låt oss fråga våra kändisar om vad de tycker om denna fråga. Är de med oss som värnar om utsatta människor vid gränsen eller är de med Sverige Demokraterna som drar åt sitt håll?

 • Ewa Zäll

  Tack Henry! Vi måste alla se till att vi syns, vi som står emot enkla populisters utspel. De kommer aldrig att få representera mig! Vi är 75% som anser att Sverige ska vara ett öppet och mångfacetterat land! Låt oss höras och synas!!
  Ewa

 • Jan Strömberg

  Denna partiledare för ett odemokratiskt parti ska hålla sig på mattan. Att dela ut flygblad “undertecknat” av svenska folket måste vara olagligt! Hoppas han blir lagförd när han är tillbaka i Sverige. Ska fan ha en smygnazist som tror sig föra min talan. Han borde skämmas, men jag tror inte han besitter den förmågan.

 • Jocke Lander

  Återigen visar de sitt rätta ansikte. JÅ har hittills varit en smart statsman som städat ut och försökt få sitt parti mer “rumsrent”. Nu visar han att ideologin som hans parti vilar och hela tiden vilat på inte är som vilken ideologi som helst, den är inte människovänlig, den är en lite förskönad fortsättning av det som började ta sin rätta form i Tyskland på -30 talet. VIDRIGT!!!!!!!

 • Elisabet Hagelin

  Man skäms verkligen för att Åkesson talar som om alla svenskar står bakom hans ord😡. Så fasansfull situation barn, kvinnor och män befinner sig i! Inget hem att återvända eller ta sig till! Man saknar ord för all grymhet.

 • M Eriksson

  Vi är många som är förbannade på denna jimmy.han kan prata för sig själv men inte för resten av befolkningen

 • Christer

  Du är helt offside nu. Det Åkesson gör är det bästa och han är den enda som tar ansvar han får min röst alla dar i veckan. Skammen Bronett kanske ligger hos dig själv möjligen

 • Gunn Olsson

  Man bara undrar hur det står till ihans huvud och hos dom som röstar på SD. Ni som röstar tänk efter före.

 • Jimmy Sjöström

  Tack för en mycket bra text!
  Jag håller med dig i allt detta.
  Jimmy Sjöström, Borås Sverige

 • Maria eberson skjefstad

  Bra skrivet… Att bli tagen som gisslan, att bli använd utan att bli tillfrågad, bör ju vara emot lagen,och jag önskar veta vem som betalade biljetten, vem/vilka betalade för flygbladen? Nu är han stämd av advokat, få se vad resultatet blir. Så skönt att mänga reagerar.

  • Håkan Jonsson

   Hur har du fått information om flygbiljett samt den kostnad de haft deras ”påhitt” som de gjort?

  • Gunnel Bladh

   Håller med! Man blir heligt förbannad och man skäms över att vi har en folkvald politiker som har så dåligt omdöme .

 • Fereshteh Ahmadi

  Tack Henry! Vi kommer inte att låta att vårt vackert land som under decennier har hjälpt utsatta människor även i andra länder förlora sin solidaritetsanda ! Vi är många som på riktig älskar Sverige och kämpar med vår penna, den effektiva vapen, för en rättvis värld!

 • Juli Hammargren

  Vi har inte bett att Åkesson ska åka någonstans med sina åsikter. Vi efterlyser lösningar akuta och långvariga för människor som drivs mot ännu mer hat förvirring. Människor som vill ha fred lugn och ro.

 • Kurt Wallbom

  Sverige har skrivit på internationella avtal-vi har en tradition av tolerans och stöd åt de utsatta. Invandrare har i hög grad byggt vårt land. Att ignorera detta är ohederligt, omoraliskt och osmakligt. SD:s ledare är de verkliga landsförrädarna!

  • Bettan

   Hur menar du nu, har aldrig hört att invandrarer har byggt upp Sverige det här Sveriges pensionärer gjort. Det är bara våld o annat skit Sverige har fått. Ni män klarar er undan våldtäkter men det gör inte kvinnorna men det är väl så ni vill ha det i lugna Sverige. Kan inte Sverige ta hand om sitt egna folk så kan dom inte ta hand om invandrarer heller.

   • Foliehatt av tack

    Läs på lite om brott och statistik Bettan. Det Sverige som du målar upp som bara ”våld och annan skit” har aldrig varit säkrare än idag. Däremot så har hårdare lagstiftning och ökad population gjort att antalet anmälda våldtäkter har ökat, dock en procentuellt och inte i närheten av procentuella siffror som fanns när dina pensionärer som ”byggt Sverige” härjade i en vardag präglas av förtryck mot kvinnor. Samhällen förändras och det gäller att hänga med. Men om du vill tillbaka till ett tryggt Sverige vid spisen så varsågod.
    Sen är det nog inte pensionärerna somnar byggt Sverige. Jag skulle tro att Sverige är mer än 65-100 år.

   • Kent

    Bettan
    Många av Sveriges pensionärer är de invandrare som kom hit på 1950- och 1960-talet för att hjälpa till med att bygga upp Sverige och dess välstånd.
    Nu är jag republikan, men vår kungafamilj består av invandrare och ättlingar till invandrare, de hjälper också till att bygga upp Sverige (även om jag anser att detta borde ske via en demokratiskt vald president).
    Åkesson, vars “parti” har stöd av cirka 25% av väljarna, påstår att jag (som tillhör de övriga 75% av väljarkåren) ställer mig bakom hans påstående om att Sverige är fullt! Detta är förtal och jag funderar allvarligt på om jag skall göra en polisanmälan eller ej…

  • Lars

   Det var när vi behövde arbetskraft, o de kunde o ville jobba, idag bränner de bilar, våldtar unga kvinnor, helt respektlösa för samhället

  • Pelzon

   Det var 40-50 år sedan invandrare var med och ”byggde vårt land”
   Det händer inte så ofta nu.
   Det är skillnad på invandrare och invandrare…

  • Pauli Peteri

   Du kan inte jämföra invandrarna som kom till sverige på 50-70 talet då dom var det brist på arbetskraft och lägenheter i överflöd!
   Dom som kommer hit idag bli utan jobb och bostad vilket resulterar i att dom hittar på en massa jävulskap!

 • Sten Magnusson

  https://omni.se/jimmie-akesson-hotar-att-motanmala-advokat/a/lA5323
  Så här har jag skrivit på ett flertal ställen, bl.a. på Charlie Weimers sida.
  “Nej nu blir jag faktiskt förbannad. Delar Åkesson med gelikar ut flygblad i mitt namn utan mitt medgivande får han banne mig också stå sitt kast.
  Åkesson vet mycket väl att den som agerar t.ex. ombud för någon ska ha fullmakt av den han är ombud åt. Om inte är det egenmäktigt förfarande och därmed kriminellt. #inteimittnamn.
  Därtill sitter SDs rättspolitiska talesperson på bl.a. en post som nämndeman i Eskilstuna Tingsrätt.
  Kan detta maktmissbruk bli tydligare än så? #maktmissbruk #stoppasdsmaktmissbruk”
  Numera blockerad av denne EU-parlamentariker så han kan sprida vilken dynga som helst. #inteimittnamn #stoppasdsmaktmissbruk

  • Sten Magnusson

   Blockerad nyligen även av SD-politikern Andreas Exner i Borås som påstår att Borås är “fullt”.
   Hur i hela friden kan då en individ kunna flytta dit om SD ska avgöra över våra huvuden vilka som är välkomna?
   Så mycket för SDs “demokrati” och “yttrandefrihet”.

  • Karin Nilsson

   BRA skrivet. Håller med dig i allt. Egentligen skulle alla vi som inte håller med Åkesson, anmäla honom tillsammans

  • Karin Nilsson

   BRA skrivet. Alla VI som INTE tycker om det Åkesson gjorde, borde anmäla honom i en gemensam stor grupp

   • Sanna

    SD representerar inte mig. Fyra dagar gammal grupp på fb med snart 100 000 medlemmar som avskyr Jimmies tilltag. Ny måste Sverige vakna och säga ifrån till denne farliga pajas!

  • Eva eriksson

   En skam för vårt land skriver du Bronett men är inte ättestupan för pensionärerna i vårt land värre. Nä skäms Bronett. Heja Jimmy.

   • Thomas

    Ättestupan för pensionärer stavas skattesänkningar för dom rikaste inte flyktingar för vem tar hand om dig på hemmet inte en svensk i alla fall för vi vill inte ha jobbet

  • Lennart Gunnarsson

   Bra skrivit. Äntligen någon som tar bladet från munnen. Fler borde syna Åkersson och hans flosker. Hur länge skall denne man få raljera och tro att hann och ingen annan har lösning på allt. Snart faller han pladask när folk förstår vad han är ute efter. Det är demokratin som avgör vad som sker. Inte Jimmy Åkersson

  • EVA SVENSSON

   Så bra skrivet❤Tack för att du träder fram. Det behövs fler såna som du som folk lyssnar på❤❤

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *