Människor

Såpopera utan ände

Roberto, Bard, de senaste i raden som hjälper oss att få agera godheten självt. De ikläs ondska och vi slå dem och oss själva för bröstet. Egalt om de ställt sig till förfogande frivilligt, för ja visst förekommer det, eller ej.

Oviktigt vad som faktiskt tänkts, sagts eller gjorts. Det komplexa i vår natur, vad som kan vara rätt eller fel, diskuteras överhuvudtaget inte. Vem bryr sig?

Drevet går. Av med deras huvuden! Vi avreagerar oss, ger utlopp för frustration och eget tillkortakommande. Det tycks vara hela syftet. Sådant är behovet. Det är allt. Till nästa gång, till nästa syndare då vi står redo att kasta våra stenar igen. Var så säker.

Det finns något djupt obehagligt över den självpåtagna godhetens reflektionslösa och självförhärligande drev.

Samtalet liksom gud är död.

Henry Bronett.

8 Comments

 • Bibi lidmalm

  Tack för uppriktigheten. Vi är många som försöker, men svårt få det framfört! Drevet är förkastligt och gjort i rädsla och okunnighet. Flockdjur i PK-andans namn, tyvärr.

 • Monica Jonsson

  Just precis! Så otroligt sorgligt att dessa inbillat kloka skepnader tillåts ta plats som “förebilder” för yttrandefriheten, där man medvetet glömmer tänka efter.

 • Jane Andersen

  Tack för att du står upp för yttrandefriheten. Det verkar sannerligen som de allra flesta kändisar är så ängsliga och fega att de tror att de måste vara PK. Och ja de är rädda om sitt jobb. För idag när vår demokrati är på fallrepet riskerar man att få hela sitt liv slaget i spillror om man tycker fel.

 • Chrille

  Antirasister är de verkliga rasisterna och fascisterna! De hittar saker att ställa sig bakom hela tiden men bryr sig egentligen inte alls om de som far illa!

 • Jens Petersson

  Nuvarande postmoderna logik ger tyvärr det här mönstret. Alla har sin sanning, alltså måste du vara elak/ond om din sanning inte stämmer överens med de “godas”….

 • Ewa Ingmanner

  Har inte följt med så mycket, men tycker det överdrivs kraftigt. Även om jag inte är nåt fan av någon av gubbarna. Det finns betydligt värre saker att ta sig an. Livet är inte svart eller vitt.

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *