Människor

Jag vet precis vad jag INTE gillar

Säger Charles de Boulloche bestämt.
Första gången vi sågs var i ett annat liv. Då reste han evenemangstält som vi hyrde, i samband med produktioner av Cirkusprinsessan på nittiotalet.

För några veckor sedan får jag ett mail:
”Hej vi gjorde jobb för er på Prinsessan,
såg dina grejer på nätet nu. Snyggt!
Vi öppnar ett galleri snart, vill gärna ställa ut dig!

Hälsningar
Kalle.”

”Slottet” finns att köpa på galleri ArtSight hemsida.
hb ©2021.

Vem är Kalle? Det tog ett tag innan jag förstod vem Kalle var. Charles de Boulloche är både fransk och svensk på en gång. Ja, så måste det vara. Charles med eventbolaget, bohemen som stack till Kina med flickvän! Hon höll på med kalligrafi har jag för mig och Charles studerade traditionellt kinesiskt måleri där ett tag. Är du tillbaka i Europa? Undrade jag. Det var han och i full gång med att realisera sin dröm. Han öppnar sitt galleri: ”ArtSight”, på Hornsgatspuckeln i anrika Händers lokaler (Händer, kan den nyfikne googla).

Det var hos konstnären Hasse Linderoth, i hans galleri: ”Nationalgalleriet” i Gamlastan, som Kalle först började fundera på att öppna eget. Han tyckte om miljön, att vara bland konst med konstnärer och alla utställningar.

”Jag ville ha ett eget ställe att leka på, umgås, träffa människor. Ett ställe där alla var välkomna och ingen behövde köpa något. Kom in på en fika och kanske upptäcker du att konst inte måste vara så dyrt, ser något du gillar och vill ha med dig hem. Huvudsaken är att du kommer in och hälsar på, jag bjuder gärna på fika!”
Säger Charles (ja, eller Kalle), för möten intresserar honom.

Nu har Galleri ArtSight öppnat på Hornsgatspuckeln och Kalle vet vad det är han inte gillar. Men det han gillar, ställer han gärna ut.

Ser mycket fram mot att få ställa ut hos Kalle (ja eller Charles), från 1:a september i år. Så länge hittar du ett urval av mina fotografier till försäljning på ArtSights hemsida.

Välkomna!