Livet

Vernissage.

Det hummade och mumlade vänligt på galleriet igår. Hela tiden. Alla fem öppettimmar. Det var vernissage med utställda fotografier och poesier. Steg, skratt, småprat och så tyst det blev ibland. Heltyst. Hängningen – tack Carl de Belousche – bidrog starkt till det.

Besökaren får gå fram och titta ordentligt. Läsa, urskilja, sålla bland texter och fotografier. Det finns 158 stycken. Vissa hänger i taket. Ögonblick som kanske fångar ditt intresse, tar form ur kaos. Ungefär som när man fotograferar eller skriver. Man känner hur färger, linjer, ljus och mörker tar form inom en, växer till något bekant. Annat väcker nyfikenhet eller; Det där har jag aldrig sett på det viset förut! – utbrast en besökare.

Så många människor, nyfikna frågor, tankar och välgångsönskningar. Och en klasskompis från scenskolan på åttiotalet. Jomän, vissa av oss fanns i farten redan då! Och alla blommor sedan, så många blommor! Efter allt det pandemiska var gårdagen, det tillstår jag, en oförblommerad njutning!

Och ännu efter stängning fanns besökare kvar som läste, tittade, frågade. Och någon köpte till och med ett fotografi med tillhörande text med sig hem.

Är på galleriet från onsdag igen. Vi har öppet 12-17 onsdag – söndag. Utställningen pågår hela september.

Hjärtligt välkomna!

Galleri Art Sight till 30 sept
Hornsgatan 36a i Stockholm
ons till sön Kl. 12 – 17

2 Comments

 • Katarina Weidhagen

  Jag är gammal Scenskole-kamrat med Henry Bronett och är förtvivlad när jag upptäckte att jag missar hans utställning!!!
  Det står att den pågår tom 30/9 men ni har stängt både måndag och tisdag?? Jag kan då bara Tor 30/9.
  Är det möjligt att ni sista dagen håller öppet lite längre??
  Tacksam för besked.
  Vänligen Katarina Weidhagen

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras.