Livet,  Människor,  Relationer,  Sverige

Retroinspektion

Lite fria tankar kring avslut och mening. För det närmar sig ett avslut och ännu en början verkar det. Den 365e dagen pågår i skrivande stund och går mot slut. Så är det med var dag, vart andetag. Ett slut som samtidigt är en början. Vart år, var dag, vart andetag.

Lämpligt ibland då att retroinspektera sig. Att tänka efter om det jag är, det jag vill vara ännu är sant eller behövs revision? Ärligt talat är min erfarenhet att jag behöver den allt som oftast.

Och låter jag bli, kan det lätt vara att det som är tyngre tar över. Ni vet det som mörkt och svårt är som har med lidande och elakhet, ja faktiskt ondska att göra. Ja, mörkret kommer av sig självt. Fast de glädjande tingen, det som är bra och vackert är definitivt inte något som bara infinner sig.

Så ser jag det. Ja, mörkret kommer av sig självt och ljuset behöver vi slåss för.
Vart år, var dag med vart andetag.

Entropi verkar vara universums natur. Allt faller till kaos tillförs inte viss ordning, det som ljust och vackert är och ger balans. Utan det, blir graden entropi, mörkret övermäktigt. Och jag tänker att människan kanske gör mycket dumt, fast samtidigt finns ingen levande varelse som kan skapa så vackert och meningsfullt. Många av oss, de flesta gör det var dag. I små ting och i stora. Alla på sitt vis. Jag tänker att det är just så vi behövs, var och en, samtliga av oss. Att tillföra mening, skapa det som ljust är. Ett annat ord för vad jag talar om är förstås; kärlek. Inte svårare än så.

Så hur är det med mig i det nu? Det behöver jag revidera. Särskilt vid de större allvarligare avsluten, de som samtidigt ger möjligheter till en ny början.

Jag vill passa på att tacka er uppriktigt ni som trycker på gillaknappar här, skriver till mig, båd med bekymmer och glada tillrop, tänker om det jag lägger ut, ja till och med köper böcker eller foton av mig! Det är generöst och betyder mycket att ni tar av er tid och delar med er.

Önskar oss ett gott slut, en bra början och ett vackert nytt 2022,
ett varmare, vänligare, ljusare.


Henry Bronett ©2021

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *