Livet

Omställning

Så starkt arbete, det som görs av rektor och lärare på Kulturama, min sons gymnasieskola. På bara några dagar har de ställt om, gått ut med tydlig information och bedriver undervisning på distans. Alla har ställt upp, alla hjälps åt i det plötsligt nya.

Det kräver mer av min son, som jag tänker det kräver mer av många nu. Han ställer upp, som alla. Ingen har ens kommit på tanken att vilja gnälla. De gör det bästa av situationen. Och de gör det dessutom väldigt bra.

Det är ändå, tänker jag, ett hoppfullt och bra organiserat samhälle som klarar en sådan omställning.

Det är en osäker tid. Vi kan hoppas, ska hoppas på det bästa. Samtidigt behöver vi vara beredda på att det kan ta tid det här. Det blir inte alltid enkelt. Ovissheten är tärande och att inte ha kontroll, inte veta hur det ska bli med våra liv ger näring åt osäkerhet och irritation. Säker kan vi gripas av lusten att hitta någon att skylla allt på.

Vi får hjälpas åt att inte falla till föga. Insistera på att också se det ljusa som sker kring oss. Ja, mer än annars måste vi insistera på vänlighet. Var snälla med varandra. Bjud ofta och gärna på ett distansleende.
Och just ja; Glöm inte tvätta händerna!


Henry Bronett ©2020

LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *