Fotografi,  Fotopoesi,  Livet,  NYHET

Den långsmala nu också för korta väggar!

Dessa sju fotografier är några av de långsmala. I övrigt vet jag inte om de har så mycket gemensamt. Vissa är tagna precis i ögonblicket, andra först efter att jag har gått förbi en plats många gånger. Ljuset måste ju stämma och det får inte vara soligt. Vill inte ha snö, utan helst regn. Fast ibland är sol bäst för då blir skuggorna skarpa. Och så måste det ju vara rätt tid på dagen förstås. Solen är sällan uppe på natten med månen och tvärtom.

Jag har glatt mig stort åt att ha tagit dem och sedan få ordna till dem. Inte för mycket. Lite hjälp bara. Lätta upp ljuset, öka kontrast, kanske mindre färg och ibland riktigt ordentligt mycket mer.

En sorts allmän subjektiv sanning att göra verklighetstrogna foton, intresserar mig inte. Mina känslor, min verklighet inför det jag ser gäller. Det som väcker mitt intresse är vad jag vill dela med mig av till dig. Det som är sant om något intresserar mig endast i den utsträckning den speglar ett inre (mitt), liv. På så vis kan man faktiskt säga att mycket av vad jag gör (foto och i skrift), är självbiografiskt.

Dessa foton är långt ifrån standardformaterade, varför jag har all förståelse för om de är svåra att hitta plats för uppåt väggarna hemma hos er. Det räcker inte att tycka om dem ens att ha råd med dem! Korta väggar göre sig icke besvär vad gäller långsmala fotografier, i alla fall inte i full storlek!

Fast jag är alltid villig att kompromissa. För bara några dagar sedan undrade en utomordentligt sympatisk herre som ville köpa ’utsikt från katarinavägen’ – kan ses här: https://bit.ly/3uhvPtI , om det gick för sig att ändra den. Fotot var för långsmalt för väggen där han ville hänga det. Kunde jag korta det? Absolut! Svarade jag. Hur kort önskade han att fotot skulle vara? Mannen funderade och medan han skattade bredden mellan händerna mot en imaginär vägg tyckte han att kanske en tredjedel var bra. ”Kan det gå?” ”Såklart ska bara hämta saxen!”, svarade jag.

För att denna gång undvika detta, just för din skull käre läsare och älskare av fotografier, har jag denna gång gjort fotografierna i två storlekar. Så slipper vi bök med saxen. Följande fås båd i större långsmalt och mindre långsmalt format. Nu behöver ingen längre oroa sig för att väggen hemma är för lång eller kort. Plats finnes nu på just din vägg!

Måtten är angivna i cm. Längd först, höjd sist. De mindre långsmala kostar: 2 400kr. De större långsmala kostar: 3 800kr. Båda versionerna är signerande och tryckta på: Canson akvarellpapper (fine-art, syrafritt).

Skicka mig gärna ett meddelande vid köpintresse för just din vägg!

Fasad mot Kungsträdgården: 55 x 27 cm / 30 x 15 cm
Gärdet: 55 x 30 cm / 30 x 17 cm
The wait 55 x 26 cm / 30 x 14 cm
Shoppingfatigue 55 x 27 cm / 30 x 15 cm
Vid de Kungl. Hovstallarna: 55 x 29 cm / 30 x 16 cm
If you Must you Must: 50x 30 cm / 30 x 18 cm
Svan: 50 x 29 cm / 30 x 17 cm

Skicka mig gärna ett meddelande vid köpintresse för just din vägg!

Henry Bronett ©2022


LÄMNA ETT SVAR

Din e-postadress kommer inte publiceras.